UK
 

Visie

 

 

 

 

 

 

 
face
 

Welkom op mijn beeldensite.

Sylvia Verhoeven, dat ben ik. Geboren in Scheveningen, daarna opgegroeid, wonend, werkend en levend in Den Haag.

Mijn eerste kunstzinnige stappen heb ik gezet in de schilderkunst met abstracte schilderijen, wat ik enkele jaren met bijzonder veel voldoening heb gedaan.
Daarna kwam het beeldhouwen in steen op mijn pad. Voor mij ligt daarin de ultieme beleving met telkens weer een diepe ervaring, van het uitzoeken van de steen tot en met het uiteindelijke resultaat, het beeld.

Sinds een aantal jaren werk ik als zelfstandig beeldhouwster, zowel met figuratieve als met abstracte vormen. Hoe zo'n traject verloopt? Mijn beelden ontstaan in mijn fantasie, die daarna de vrije ruimte krijgt. Zo komt de steen voor mij tot leven, waarna mijn beelden mijn verhalen en mijn verleden uitdrukken. Daardoor heeft elke steen en elk beeld zijn eigen karakter, mijn signatuur.
Daarnaast vind ik het altijd fijn als mensen iets van hun eigen gedachten in mijn beelden kunnen zien!

Als steen begint de vorm zijn uiteindelijke reis, eindigend in het beeld wat gecreëerd wordt uit liefde voor de vorm die de steen onderweg aanneemt. De zoektocht naar ruimte en het loslaten van het vaste lijnenspel is daarin voor mij een pre, om mijn beleving te kunnen uiten.

Het werken en creëren van een beeld in hardsteen is werken met pure weerstand, een uitdaging die ik elke keer weer vanuit liefde en passie voor het beeldhouwen aanga. En voor alle steensoorten geldt, elke tik is onomkeerbaar.

Alle beelden zijn rechtstreeks bij mij te koop. Natuurlijk kunt u ze eerst geheel vrijblijvend komen bezichtigen. Daarvoor kunt u via de link "Contact" in het linkermenu of via Beelden@sylvia-verhoeven.nl een afspraak maken. U bent van harte welkom!

Een beeld op de goede plaats neergezet en met de juiste lichtval, is elke dag een bron van energie.